Specialförsäkringar – Affinity

Idrottsevenemang, rockgalor och andra stora evenemang av engångskaraktär har ofta mycket stora initialkostnader. Kostnader som ses som en investering – ofta en mycket osäker investering. Här finns inga gungor att ta tillbaka det man förlorat på karusellen. Allt måste fungera vid ett enda tillfälle till en krävande och sakkunnig publiks belåtenhet. För att inte tala om sponsorerna, som ofta kräver långt gående garantier. Allt måste fungera – men allt kan hända. Ofta händelser som arrangören inte har någon som helst kontroll över. Nu finns botemedlet i form av First Insurance nya Specialförsäkring. Specialförsäkring är en försäkring av engångskaraktär, där varje avtal är unikt och där risken måste bedömas individuellt.

CANCELLATION
Publiken på väg. Förväntningar. Ett helt års förberedelser är till ända. Alla biljetter upptryckta och sålda. Sponsorer har gått in med kapital. Då visar det sig att det stjärnspäckade laget sitter insnöade på en flygplats, långt från händelsernas centrum. Hela evenemanget måste ställas in.
Bara kostnader – inga intäkter.
Skönt att vi var försäkrade.

WEATHER RISKS
Snö i backen. Det är onsdag. På söndag smäller det. Hela världscupeliten på plats. Alla har jobbat stenhårt och verkligen ställt upp. Alla, från arrangören till stora delar av lokalbefolkningen. Men trots det har evenemanget kostat en förmögenhet. Allt ska betalas tillbaka på måndag – med råge. Intresset är på topp och publikinvasion väntas. På fredag kväll ösregnar det. Och hela lördagen – och på söndag morgon.
Bara kostnader – inga intäkter.
Skönt att vi var försäkrade.

NON-APPEARANCE
Annonser i tidningar. Affischer på stan. En stor simgala med de två superstjärnorna på 100 meter kontrakterade. De finns i alla annonser, på alla affischer. Planering, hårt kvällsarbete, stora utgifter. Sponsorer med höga krav på deltagande stjärnor. Superstjärnorna lämnar återbud. Evenemanget missar storpublik och går med brakförlust.
Stora kostnader – Små inkomster
Skönt att vi försäkrade.

PRIZE INDEMNITY
Vi kommer att öka intresset flera gånger om, om vi erbjuder dem som slår världsrekord en ny svensk kvalitetsbil. Fler stjärnor kommer till vår gala och därmed större publik och intäkter. Så hade man sagt. Men att det skulle slås tolv världsrekord den underbara sommarkvällen, var det väl ingen som hade räknat med.
Vilka kostnader.
Skönt att vi var försäkrade.

 

First erbjuder evenemangsförsäkringar som ger ett ekonomiskt tillskott om något oförutsett inträffar som exempelvis  dåligt väder, brand etc .

First erbjuder försäkring som garanterar kapital om exempelvis en hög lotteri vinst inträffar.

Produkten går att anpassa efter din organisation/företags förutsättningar och kombineras med andra produkter. Produkten går att teckna som obligatorisk eller frivillig lösning.

Av största vikt är att precisera och anpassa försäkringserbjudandet till definierad målgrupp för att nå ett bra resultat.